Η εκκίνηση του 6ου αγώνα ορεινού δρόμου «Στα χνάρια του Δευκαλίωνα» θα λάβει χώρα στις 9:30 από το Μουσείο του Άγγελου Σικελιανού και θα έχει κατεύθυνση προς την οδό Άγγελου Σικελιανού στη συνέχεια στο σχολικό συγκρότημα θα στρίψετε δεξιά στη σκάλα που οδηγεί στην οδό Αθανασίου Διάκου από όπου ξεκινάει το διεθνές μονοπάτι Ε4.

Η επιστροφή θα είναι πάλι από την οδό Αθανασίου Διάκου και ο τερματισμός στο Μουσείο Άγγελου Σικελιανού.

Η πορεία ακολουθεί ήπιο χωμάτινο μονοπάτι στην αρχή και πλακόστρωτο με ανηφορική κλίση στη συνέχεια για περίπου 2 χλμ. Λίγο πριν το 4 χλμ, έχουμε φθάσει στην κορυφή της "σκάλας" στα 970 μέτρα υψόμετρο, λαμβάνοντας δηλαδή 450 μέτρα υψομετρικής ανάβασης μέσα στα πρώτα 4 χλμ.

Η διαδρομή ακολουθεί καλοσχηματισμένο μονοπάτι μέχρι τον 1ο σταθμό στα 5+ χλμ, στα 1100 μέτρα υψόμετρο, φθάνοντας στην χαρακτηριστική πέτρινη πηγή που υπάρχει εκεί. (σημείο του αγώνα και για τον 4ο σταθμό)

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι χρονικό όριο θα υπάρχει μόνον για τη μεγάλη διαδρομή, το οποίο θα είναι 1:20 λεπτά, μέχρι τον πρώτο σταθμό στα 5+ χλμ. Η μικρή διαδρομή δεν έχει χρονικό όριο, οπότε μπορείτε να τρέξτε και να περπατήστε στα μονοπάτια του Δευκαλίωνα, θαυμάζοντας από πανοραμική θέα τους Δελφούς, την Ιτέα και το Γαλαξίδι.

Η μεγάλη διαδρομή συνεχίζει πίσω από την πηγή του σταθμού, περνώντας κάθετα τον χωμάτινο δρόμο. Με κατεύθυνση κατηφορική ακολουθεί καλοσχηματισμένο μονοπάτι περίπου 2 χλμ, το οποίο βρίσκεται μέσα στη χαράδρα από δέντρα. Διανύουμε τη πορεία μας μέχρι να φθάσουμε στη διασταύρωση του χωμάτινου δρόμου στο 7 χλμ, με τις χαρακτηριστικές ταμπέλες πορείας διάφορων περιπατητικών διαδρομών.

Στρίβουμε δεξιά και ακολουθούμε πορεία στο χωμάτινο δρόμο, δεξιόστροφα και στην επόμενη διασταύρωση, περίπου 1.500 μέτρα, περνάμε μπροστά από την θέση "ΠαλαιοΠαναγιά" όπου βρίσκεται το ξωκλήσι της Αγίας Τριάδας στα αριστερά μας και το δασαρχείο στα δεξιά μας. (σημείο του αγώνα που θα το περάσουμε και κατά την επιστροφή μας).

Στα επόμενα 500 μέτρα που ακολουθεί η πορεία μας, συναντάμε την τελευταία δύσκολη ανάβαση του αγώνα, που μας οδηγεί στον 2ο σταθμό και στο Κωρύκειο Άντρο, στο 10 χλμ. της διαδρομής, στα 1.360 μέτρα υψόμετρο. Η ανάβαση είναι περίπου στα 1.500 μέτρα σε εμφανές μονοπάτι, αρκετά τεχνικό και ανηφορικό, αφού παίρνει υψομετρική 200+ μέτρα. Σε αυτό ακριβώς το σημείο θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή δεδομένου ότι θα υπάρχει η αλλαγή του αγώνα.

Η διαδρομή ανεβαίνει 20 μέτρα στο σταθμό μπροστά στην είσοδο του σπηλαίου (στο σημείο αυτό θα πραγματοποιηθεί η καταγραφή του bip number και η ενυδάτωση των αθλητών) και ξανακατεβαίνει 20 μέτρα για να στρίψει αριστερά στον χωματόδρομο. Η πορεία ακολουθεί κανονικά τον χωμάτινο δρόμο που μας ξαναπερνά μπροστά από το δασαρχείο και το ξωκλήσι της Αγίας Τριάδας στη θέση «ΠαλαιοΠαναγιά», στρίβοντας ΔΕΞΙΑ στην επόμενη διασταύρωση.

Στον 3ο σταθμό επί του χωματόδρομου μπαίνουμε με αριστερή κατεύθυνση στο ομορφότερο και γρηγορότερο μονοπάτι της διαδρομής μήκους 2.5 χλμ, το οποίο θα μας οδηγήσει στη χαρακτηριστική πέτρινη πηγή του 4ου σταθμού (1ο σταθμό κατά την άνοδο μας).

Βρισκόμαστε πλέον στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ορεινού δρόμου και κοινό με την ανάβαση μας, μήκους 5 χλμ, τεχνικό και κατηφορικό το οποίο χρειάζεται την ιδιαίτερη προσοχή σας τόσο στα πατήματα όσο και στην συγκέντρωσή σας δεδομένου ότι υπάρχει ήδη η σχετική επιβάρυνση και κόπωση του οργανισμού σας από την πραγματοποίηση των προηγούμενων 15 χλμ. Η θέα από αυτό το σημείο της διαδρομής είναι μαγευτική αφού στα πόδια μας απλώνονται οι Δελφοί λίγο πιο πέρα (δεξιά) το Χρισσό και ο παραδοσιακός Ελαιώνας του Δελφικού τοπίου και πιο κάτω ο Κορινθιακός κόλπος με την Ιτέα, το Γαλαξίδι και στο βάθος τα βουνά της Πελοποννήσου.

Επικοινωνία

poster2016