1. ΑΠΟΔΟΧΗ. Με τη δήλωση συμμετοχής ο αθλητής αποφασίζει, αν θα συμμετάσχει στη Μικρή ή στη Μεγάλη διαδρομή και αποδέχεται τους παρόντες κανονισμούς τέλεσης του αγώνα. Οφείλει να σεβαστεί τους κανονισμούς, να υπακούει στις υποδείξεις της οργανωτικής επιτροπής καθώς και των κριτών του αγώνα. Κατανοεί ότι θα κινηθεί σε ορεινό περιβάλλον με δύσβατο έδαφος και κατά τη διάρκεια του αγώνα θα είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην περιοχή τη συγκεκριμένη ημέρα.

2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες με ηλικία μεγαλύτερη των 18 ετών. Η ηλικία των 18 ετών πρέπει να είναι συμπληρωμένη την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα (γεννημένοι πριν τις 3 Δεκεμβρίου 1999).

3. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Ανδρών (18-40) γεννημένοι 1999-1977, Ανδρών (41-55) γεννημένοι 1976-1962, Βετεράνων (55+), Γυναικών (18-40) γεννημένες 1999-1977, Γυναικών (41-55) γεννημένες 1976-1962, Γυναικών (55+) για τα 25 km. Γενική Κατηγορία Ανδρών και γενική κατηγορία Γυναικών για τα 10 km.

4. ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ. Ο αγώνας θα γίνει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 09.30 το πρωί για τη Μεγάλη Διαδρομή και στις 10:00 για τη Μικρή Διαδρομή. Ο χώρος εκκίνησης-τερματισμού είναι κοινός και γίνεται μέσα από την πόλη των Δελφών. Το χρονικό όριο ολοκλήρωσης, για να θεωρείται έγκυρος ο τερματισμός, είναι οι 6 ώρες για τη μεγάλη διαδρομή. Για τη μικρή διαδρομή δεν υπάρχει χρονικό όριο τερματισμού. Η τελετή απονομής στους νικητές των κατηγοριών, για όλες τις διαδρομές, θα γίνει στον ίδιο χώρο στις 15:00.

5. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Το κόστος για όλες τις κατηγορίες της μεγάλης διαδρομής ορίζεται στο ποσό των 20 ευρώ και για τη μικρή διαδρομή ορίζεται στο ποσό των 10 ευρώ. Οι οδηγίες για δήλωση συμμετοχής βρίσκονται στην ιστοσελίδα του αγώνα, www.deukaliwn.weebly.com, H συμμετοχή θεωρείται έγκυρη από τη στιγμή που έχουν κατατεθεί τα χρήματα στην Τράπεζα και έχει γίνει έλεγχος της πληρωμής από τους διοργανωτές. Αν κάποιος ματαιώσει τη συμμετοχή του, πρέπει να γνωρίζει ότι δεν επιστρέφεται το αντίτιμο συμμετοχής. Αντιστοίχως, σε περίπτωση αναβολής ή ματαίωσης του αγώνα, δεν επιστρέφεται το κόστος συμμετοχής. Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής, αλλαγή επιλεγμένης διαδρομής μπορεί να γίνει μόνο σε άμεση συνεννόηση με τη διοργάνωση και το αργότερο 10 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα .

6. ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ. Ο μέγιστος αριθμός που μπορεί να φιλοξενήσει η διοργάνωση ορίζεται στα 500 άτομα και για τις δύο διαδρομές. Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας βάσει των αιτήσεων. Αν και εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί ο προαναφερόμενος αριθμός, η φόρμα δήλωσης συμμετοχών θα κλείσει τη Παρασκευή 01/12/2017.

7. ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί μονοπάτια και βατούς χωματόδρομους. Είναι σηματοδοτημένη σε όλο το μήκος της. Στη συνέχιση της σωστής διαδρομής βοηθά η κανονική σηματοδότηση των μονοπατιών (μπογιά σε βράχους), το φυσικό τους ανάγλυφο και ταινία έργου ανά τακτά διαστήματα. Το μήκος της Μεγάλης διαδρομής είναι 25 χιλιόμετρα με 1200 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς και της Μικρής διαδρομής 10 χιλιόμετρα με 550 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς.

8. ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ. Για τη μικρή διαδρομή δεν υπάρχουν χρονικά όρια. Για τη μεγάλη διαδρομή έγκυροι θεωρούνται όσοι αθλητές τερματίσουν μέσα στο όριο των 6 ωρών. Επίσης, για τη μεγάλη διαδρομή, θα υπάρχει χρονικό όριο 1 ώρα και 20 λεπτά μέχρι τον πρώτο σταθμό στα 5+ χλμ.

9. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ. Ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του και σε εμφανές σημείο τον αριθμό συμμετοχής του. Ο αριθμός απαγορεύεται να διπλωθεί ή να αλλοιωθεί κατά οποιοδήποτε τρόπο.

10. ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ. Κάθε αθλητής ο οποίος προσεγγίζεται από κάποιον γρηγορότερο αθλητή είναι υποχρεωμένος εφόσον του ζητηθεί να τραβηχτεί στην άκρη ώστε η προσπέραση του, να γίνει γρήγορα και με ασφάλεια.

11. ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ. Απαγορεύεται η συνοδεία αθλητών σε μέρος της διαδρομής από φίλους, συγγενείς και οικόσιτα ζώα. Όποιος αθλητής επιθυμεί να τρέξει με συνοδεία ζώου συντροφιάς πρέπει να το έχει δεμένο, να ακολουθεί τον τελευταίο αθλητή και η προσπέρασή του επιτρέπεται μόνο κατόπιν συγκατάβασής του.

12. ΒΟΗΘΕΙΑ. Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια, ή τεχνητή υποβοήθηση αθλητών μεταξύ τους καθώς και η χρήση οποιουδήποτε μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου. Επιτρέπεται η χρήση μπατόν, χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητού τηλεφώνου.

13. ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ. Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη οποιουδήποτε υλικού συσκευασίας κατά μήκος της διαδρομής.

14. ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ. Ο αγώνας έχει 4 σταθμούς τροφοδοσίας για την Μεγάλη διαδρομή και 1 σταθμό τροφοδοσίας για την Μικρή. Σε κάθε σταθμό θα υπάρχει νερό και ελαφριά τροφή (θα υπάρχει αναλυτικός πίνακας με τι τροφή θα υπάρχει σε κάθε σταθμό). Κάθε αθλητής πρέπει να έχει το δικό του μπουκάλι ή ποτήρι για να πάρει νερό, για οικολογικούς λόγους δε θα υπάρχουν πλαστικά ποτήρια στους σταθμούς. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος, αναλόγως των αναγκών του, να μεταφέρει την απαραίτητη τροφή και νερό που θα του εξασφαλίσει την ολοκλήρωση του αγώνα.

15. ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ. Στη Μεγάλη διαδρομή υπάρχουν 12 σταθμοί ελέγχου. Στη Μικρή διαδρομή υπάρχει 1 σταθμός. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να καταγραφούν από τους κριτές. Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό ελέγχου θεωρείται άκυρος. Αν κάποιος αθλητής αποφασίσει να αλλάξει διαδρομή μέσα στον αγώνα, για οποιοδήποτε λόγο, από αυτή που αρχικά είχε δηλώσει είναι αυτομάτως εκτός αγώνα.

16. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ. Η οργάνωση δεν υποχρεώνει τους αθλητές να μεταφέρουν συγκεκριμένο εξοπλισμό. Συστήνονται όμως τα εξής: Μικρό σακίδιο με ασκό νερού ή τσαντάκι μέσης με μπουκάλι, αντιανεμικό, στερεά τροφή, ελαστικός επίδεσμος, σφυρίχτρα, κινητό τηλέφωνο, φακός, λίγα χρήματα.

17. ΠΟΙΝΕΣ. Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού: Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής. Αποδοχή εξωτερικής βοήθειας . Χρήση μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου. Ρίψη απορριμμάτων. Αλλαγή μεταξύ μεγάλης-μικρής διαδρομής. Παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά. Μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών. Αγένεια – Ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ. Μη παρουσία σε σταθμό ελέγχου. Χρήση απαγορευμένων ή ναρκωτικών ουσιών. Άρνηση για έλεγχο ντόπινγκ. Άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα. Εγκατάλειψη και μη ενημέρωση κριτή επιφέρει την ποινή του αποκλεισμού από κάθε μελλοντική διοργάνωση.

18. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ. Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η όποια απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, είναι τελική και δεν δέχεται καμία συζήτηση.

19. ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Την επιτροπή του αγώνα, υπεύθυνη για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ένσταση προκύψει, αποτελούν οι: Διευθυντής αγώνα, Υπεύθυνος χάραξης, Υπεύθυνος ασφάλειας και ο Υπεύθυνος κριτών.

20. ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Η οργάνωση επιτηρεί τις διαδρομές, όσο αυτό είναι δυνατό, για την αποφυγή οποιουδήποτε απρόοπτου και παρέχει ιατρική βοήθεια σε αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη.

21. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ. Ο οργανωτής μπορεί να τροποποιήσει τις διαδρομές αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή άλλης ανωτέρας βίας.

22. ΕΠΑΘΛΑ. Οι 3 πρώτοι νικητές των κατηγοριών κάθε διαδρομής θα πάρουν κύπελλο και μετάλλιο. Μετάλλιο δίνεται σε όλους που θα τερματίσουν στα καθορισμένα χρονικά όρια κάθε διαδρομής.

23. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αθλητής δίνει την έγκριση του στους διοργανωτές να χρησιμοποιήσουν και να δημοσιοποιήσουν φωτογραφίες του ή βίντεο από τον αγώνα ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή, χωρίς ο αθλητής να έχει καμία οικονομική ή νομική απαίτηση.

24. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ. Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να προβαίνει τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο. Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα. Η ασφάλιση των αθλητών επιβαρύνει τους ίδιους.

25. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ. Η οργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα αλλοιώνει το ύφος του αγώνα.

Επικοινωνία

poster2016