ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ «ΕΛΠΙΔΑ» ΚΑΙ «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ 5ου ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ «ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ»

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Δελφικές Αμφικτυονίες», ο Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Ιτέας-Κίρρας και ο Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς, για 5η συνεχή χρονιά διοργανώνουν στις 4 Δεκεμβρίου 2016, τον καθιερωμένο πλέον αγώνα ορεινού δρόμου «Στα χνάρια του Δευκαλίωνα». Πρόκειται για έναν αγώνα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συνδυάζει τον αθλητισμό, το μύθο (Δευκαλίων), την ιστορία της περιοχής και τα πανέμορφα τοπία της. Ως μια αθλητική διοργάνωση με έντονο το κοινωνικό ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, αποφασίσαμε και φέτος, επεκτείνοντας τη συνεισφορά μας, να υποστηρίξουμε ένθερμα το έργο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.
Η ιστορία της "ΕΛΠΙΔΑΣ" ξεκινά το 1990. Η αγάπη των μελών της για τα παιδιά και η διαπίστωση πως έλειπαν από την Ελλάδα τα μέσα για τη θεραπεία των παιδιών που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών, ήταν οι δύο βασικοί παράγοντες της ίδρυσης του Συλλόγου. Tο 1993 η Μονάδα Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών εγκαινιάστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» όπου θα μπορούσαν να πραγματοποιούνται μεταμοσχεύσεις σε παιδιά που νοσούν από αιματολογικά, γενετικά και κληρονομικά νοσήματα, όπως λευχαιμία κλπ. Συνολικά, ο αριθμός μεταμοσχεύσεων μυελού των οστών που έχουν πραγματοποιηθεί σε παιδιά από τη δημιουργία της ΜΜΜΟ το 1993 μέχρι σήμερα ξεπερνά τις 780. Το Σεπτέμβριο του 1999 ο Ξενώνας της ΕΛΠΙΔΑΣ άνοιξε τις φιλόξενες πόρτες του προσφέροντας στέγη, ψυχολογική στήριξη και εξατομικευμένη βοήθεια στα παιδιά που νοσούν αλλά και στις οικογένειές τους. Στις 14 Οκτωβρίου 2010 εγκαινιάστηκε το πρώτο Παιδιατρικό Ογκολογικό Νοσοκομείο στην Ελλάδα.
Στη συνέχεια, το 2012, ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» δημιούργησε το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» , με πρωταρχικό στόχο του Συλλόγου τη λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, για να καλύψει τις ανάγκες ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Η ίδρυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών έχει σκοπό την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας γύρω από τη δωρεά μυελού των οστών, έτσι ώστε να καλύπτονται άμεσα οι ανάγκες των Ελλήνων, κι όχι μόνο, ασθενών, παιδιών και ενηλίκων.
Όλα τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν τη σημαντική συνεισφορά του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» αλλά και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» προς το κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα σε μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα, αυτή των παιδιών. Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα ορεινού δρόμου «Στα χνάρια του Δευκαλίωνα», αναγνωρίζει και επαινεί το μεγάλο έργο των Συλλόγων και προχωρεί στη στήριξη αλλά και την προώθηση του έργου τους, με την πραγματοποίηση ενεργειών για την κινητοποίηση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας γύρω από τις δράσεις των συλλόγων. Για το λόγο αυτό, στα πλαίσια του αγώνα ορεινού δρόμου «Στα χνάρια του Δευκαλίωνα», θα υπάρχει ενημερωτική ομιλία το Σάββατο 3/12 στις 19:30 στο Δημαρχείο των Δελφών, στην αίθουσα Συνεδριάσεων, προκειμένου όλοι οι πολίτες να λάβουνε γνώση για το έργο και το όραμα της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Επίσης, όσοι επιθυμούν μπορούν να γίνουν δότες μυελού των οστών! Ας μη ξεχνάμε ότι σύμφωνα με την «ΕΛΠΙΔΑ», ένα μήνυμα για να είναι δυνατό πρέπει ν' αγκαλιαστεί και να υποστηριχθεί από τους πολλούς: την ίδια την κοινωνία.
Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς, τους συλλόγους της ευρύτερης περιοχής αλλά και τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά να παρευρεθεί στην εκδήλωση, ώστε να ενισχυθεί το μήνυμα του εθελοντισμού.

Η Οργανωτική Επιτροπή:
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΛΦΙΚΕΣ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ-ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ-ΚΙΡΡΑΣ
ΑΚΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Δελφοί,ΤΚ: 33054 Τηλ: 2265083101
Κινητό:6944396196 (Γιάννης Παπαθανασίου), 6939209980 (Μαρίνα Χασιώτη)

Επικοινωνία

poster2016